Nagy János lett Hodász polgármestere

MTI
2005.04.24. 22:39
Nagy János nyerte az időközi polgármester-választást vasárnap Hodászon, a független jelölt az érvényes szavazatok 62,85 százalékát szerezte meg, közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település jegyzője az MTI-vel. A másik két, ugyancsak független jelölt közül ifjú Máté Béla 321, Demjén Béla pedig 309 szavazatot kapott, mondta Csoba Beáta. A jegyző közölte: a választáson a szavazásra jogosult 2.396 hodászi lakos közül 1.707 járult az urnákhoz, így a részvétel 71,24 százalékos volt.

A választás törvényességét felügyelő önkormányzati hivatali vezető elmondta: Hodász új polgármestere, aki 1.066 voksot kapott, eddig vállalkozóként dolgozott.

Az időközi választást azért tartották, mert a község korábbi polgármesterének, a szavazáson második helyen végzett ifjú Máté Bélának jogerős bírósági ítélet alapján megszűnt a tisztsége, miután elmarasztalták közösségi pályázatokkal kapcsolatos jogtalan gazdasági előnyszerzés miatt. A közügyektől azonban nem tiltották el, így újra jelöltethette magát a tisztségre.