MSZP: Orbán Viktor tisztázza kapcsolatát Varga Tamással

MTI
2005.04.25. 12:12
Az MSZP szerint Orbán Viktor volt miniszterelnöknek tisztáznia kell, milyen kapcsolatai vannak neki és családjának a Fidesz múlt héten elfogott volt gazdasági tanácsadójával, Varga Tamással és családjával, mondta Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

A több milliárd forintos áfa-csalással gyanúsított Varga Tamás, akit Amszterdamban fogtak el, az 1990-es évek elején szoros kapcsolatban állt Orbán Viktorral, közös tulajdonosai voltak a Centum Kft.-nek, közölte a kormánypárti politikus. Török Zsolt elmondta, a volt miniszterelnök apjának, Orbán Győzőnek a tulajdonában lévő Dolomit Kft. könyvvizsgálója Varga Sándor, aki Varga Tamás édesapja. Mint mondta, az Orbán- és a Varga-család mind a mai napig szoros gazdasági kapcsolatban van.

Hozzátette, érdekes, hogy Varga Tamás áfa-visszaigénylése során a legtöbb kiutalás akkor történt, amikor az APEH elnöke Simicska Lajos volt. Török Zsolt szerint az MSZP joggal szólíthatja fel Orbán Viktort, hogy tisztázza, milyen gazdasági kapcsolatai vannak mind a mai napig.