Próbára bocsátotta a bíróság a Gyurcsányt rágalmazó újságírót

MTI
2005.04.26. 17:41

Nem jogerősen egy év próbára bocsátotta kedden hozott ítéletében a Pesti Központi Kerületi Bíróság Török Lászlót, a Magyar Nemzet újságíróját, mert egy 2003-ban megjelent cikkben megrágalmazta az akkor még sportminiszter Gyurcsány Ferencet és cégét.

A napilapban 2003. június 19-én jelent meg egy összeállítás a K and H Bank brókercégénél, a K and H Equitiesnél történt visszaélésekről. A miniszterelnök által sérelmezett kijelentés az volt, hogy több személy és cég "és a Gyurcsány Ferenc sportminiszterhez köthető Altus Befektetési Rt. szintén a K and H Equities sikkasztásának sértettje, vagy ahogyan Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke fogalmazott, csalásban részt vett elkövetők".

A kormányfő és a cég magánvádas eljárásban vett elégtételt a véleményük szerint a becsület csorbítására alkalmas írás miatt.

A PKKB kedden meghozott ítéletében kimondta: a vádlott elkövette a nagy nyilvánosság előtti rágalmazás vétségét, és ezért őt a bíróság egy év próbára bocsátotta. Az ítéletet a magánvádlók elfogadták, a vádlott és védője bejelentette felmentés iránti fellebbezését.