Varga Tamás ügye az Országgyűlésben

Népszabadság
2005.04.28. 08:55
Mennyi pénzzel károsította meg az adófizetőket Varga Tamás, a Fidesz volt gazdasági tanácsadója? - erről kíván kérdést feltenni hétfőn az Országgyűlésben Török Zsolt szocialista képviselő.

Török szerdán Egerben azt mondta: "Érdekesség, hogy Varga a legtöbb áfát akkor igényelte vissza az APEH-től, amikor annak vezetője Simicska Lajos volt. Az a Simicska Lajos, aki ugyanúgy iskolatársa Orbán Viktornak, mint Varga Tamás. Szintén tagja azoknak a cégeknek, amelyeknek tulajdonosa, tagja Varga a kilencvenes évek elején, s amelyek közül többek között a Centrum Kft.-ben Orbán Viktor neve is mint tulajdonos neve szerepel."

A szocialista politikus kijelentette: parlamenti képviselőként kötelességének érzi azonnali kérdés formájában megérdeklődni a Belügyminisztérium illetékesétől, miért kereste a rendőrség itthon és külföldön Varga Tamást, milyen bűncselekményt követett el, és mekkora összeggel károsította meg a magyar államot. "Joggal vetődik fel az is, hogy segítette-e valaki Varga Tamás tevékenységét, akár az áfa-visszaigénylések vagy más gazdasági cselekmények elkövetése során, de ugyanígy abban is, hogy Prágában vagy Amszterdamban luxuskörülmények között tudjon élni" - jegyezte meg Török Zsolt, aki arra is kíváncsi, hogy mikor hozzák haza Vargát, illetve hogy az állam és az adófizetők visszakapják-e valaha a milliárdokat.