Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Baumag-károsultak tüntettek Gyurcsány háza előtt

MTI
2005.05.03. 19:51
Mintegy ötven Baumag- károsult tüntetett kedden kora este Gyurcsány Ferenc miniszterelnök budai hegyvidéki háza előtt, Budapesten. A demonstrálók mintegy 13 ezer tagtársuk nevében tüntettek, akiknek kamatokkal együtt csaknem 40 milliárdos befektetését nem fizette vissza az időközben felszámolás alatt lévő ingatlanszövetkezet.

Patyi István, a Baumag hitelezői választmányának tagja az MTI-nek elmondta: azért jöttek a kormányfő háza elé, mert szerintük a miniszterelnök nem tett semmit, azért, hogy a károsultak pénzükhöz jussanak. Hozzátette: hétfőn este kapta kézhez a győri ítélőtábla határozatát, amiben másodfokon is elutasították a Szövetkezeti Tagok Érdekérvényesítő és Pénzvisszaigénylő Közhasznú Egyesület bejegyzését, amely egyebek mellett a Baumag, a Dunaprofit és a Pilisinvest károsultjainak érdekében alakult.

A rendőri engedéllyel és biztosítással megtartott, békés demonstráción megjelent, többségükben nyugdíjas korú károsultak több transzparenst is felmutattak, ugyanazokkal a feliratokkal, amelyekkel hétfőn Medgyessy Péter volt miniszterelnök háza előtt is demonstráltak. Így például: "hol és kinek kamatozik pénzünk?", "kik és miért fedezik a Baumag

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.