Ambrus
-7 °C
3 °C

Három érettségi vizsgaidőszak lesz jövőre

MTI
2005.05.04. 16:07
Kapcsolódó cikkek (1)
Akár három vizsgaidőszakban is lehet majd érettségit tenni a következő tanévben; jövőre új időpontban, február-márciusában is lehetőségük lesz a diákoknak meghatározott vizsgafajtákból maturálni.

Eddig ősszel és tavasszal szerveztek érettségi vizsgákat. Minden tárgyból lehet majd vizsgát tenni, emelt és közép szinten egyaránt. Ugyanakkor a hét vizsgatípusból csak ötfajta tehető le ebben a vizsgaidőszakban. Így a középiskolai tanulmányokat lezáró, és előrehozott vizsgát nem tehetnek a diákok. Lehet ugyanakkor ismétlő, kiegészítő vagy szintemelő érettségit tenni. Ebben a vizsgaidőszakban elsősorban azokat a diákokat várják, akiknek már van érettségijük, de a felvételi miatt valamilyen tárgyból vizsgázniuk kell. A vizsgák a középiskolai oktatást nem zavarják, azokat az OKÉV által szervezett helyszíneken tartják.

A következő tanév rendje szerint az alapkészségek meglétét vizsgáló mérést tartanak negyedik, hatodik, nyolcadik és tizedik osztályokban valamennyi tanulóra kiterjedően, és alapozó méréseket szerveznek a kétnyelvű és anyanyelvű nemzetiségi iskolák negyedik évfolyamán.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.