Nyelvvizsga feladatok az interneten, nem történt bűncselekmény

MTI
2005.05.17. 15:48
Nem kell a diákoknak megismételniük a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdasági Szaknyelvi Vizsgaközpontjában szombaton tett angol felsőfokú nyelvvizsgájukat, noha a lexikai-grammatikai feladatok közé bekerült egy olyan teszt, amely próbafeladatként már több hete kint volt a központ honlapján.

A társadalomtudományi kar dékánjának közlése szerint miután kivizsgálták a történteket, megállapították, hogy sem bűncselekmény, sem szándékos csalás nem történt, s az esemény érdemben nem befolyásolta a vizsga sikerességét. Az interneten közzétett mintafeladatok célja, hogy a vizsgázók tájékozódhassanak a vizsgák feladattípusairól, felépítéséről. A dékán szerint senki nem tudhatta, hogy ez a teszt része lesz a vizsgának.

Rostoványi Zsolt dékán közlése szerint a dolgozatok kijavítása után az eredményeket összevetették a korábbi három vizsgaidőszak (2004. május, szeptember, december) összesített eredményeivel és statisztikai elemzést végeztek, amely szerint a május 14-i angol felsőfokú lexikai-grammatikai teszt vizsgaeredményeinek eloszlása nem tér el a 2004-es év összesített eredményeitől.