Kedden közös egyeztetés az államfőjelöltről

MTI
2005.05.21. 11:49
Közös időpontot találtak a parlamenti pártok arra, hogy az államfőjelöltről egyeztessenek - közölte Dávid Ibolya.

Dávid Ibolya elmondta, hogy Kuncze Gábortól is visszajelzést kapott: az SZDSZ elnöke arról tájékoztatta, hogy pártja számára május 24., kedd megfelelő időpont lenne.

Az MDF elnöke péntek este már arról beszélt az MTI-nek, van esély arra, hogy az államfőjelöltről a jövő héten egyeztessenek a pártok. Sikerült a Fidesz és az MSZP vezető politikusainak is megfelelő időpontot találni az egyeztetésre, s ez a május 24-ike, vagy a május 27-ike.

Dávid Ibolya emlékeztetett rá, hogy az MDF már január óta négypárti tárgyalásokat sürgetett, az MSZP jelöltállítása után pedig, április 22-én, látva, hogy nem lesz négypárti egyeztetés, hárompárti tárgyalást javasolt.

A hárompárti megbeszélést támogatta az SZDSZ azzal, hogy kapjon rá meghívót az MSZP is, a Fidesz pedig azzal, hogy a szimpátiaszavazást követően kerüljön erre sor. "A pártok kívánsága teljesült, nincsen akadálya annak, hogy a jövő héten érdemi egyeztetés kezdődjön. Az egyeztetés nem halasztható tovább, a 24-ik órában vagyunk"- hangsúlyozta az MDF elnöke.