A Jobbik szerint 'drogban utazik az SZDSZ'

MTI
2005.05.27. 20:45
A drogliberalizáció és a "drogban utazó" SZDSZ ellen tüntetett a Jobbik Magyarországért Mozgalom a Belügyminisztérium épülete előtti parkban pénteken délután a fővárosban. Bíber József Tibor, a mozgalom országos választmányának elnöke mintegy negyven érdeklődő előtt arról beszélt: ellenzik, hogy enyhítsenek azokon a törvényeken, amelyek most hatályosak, és kíméletlen harcot szeretnének a drog ellen.

"Van Magyarországon egy párt, amely nyíltan felvállalja az összes devianciát. Homokosok, narkósok, rasszizmust naponta kiáltó rasszisták" - fogalmazott. Közölte, hogy az SZDSZ és holdudvara provokál, szabadságot hirdet, miközben rabságba dönt. "Ez a párt áll az élén mindennek, ami magyarellenes. Most éppen drogban utaznak, mindegy, csak ártson a magyarnak" - mondta. Franka Tibor újságíró, akit a Jobbik képviselőjelöltként kíván majd indítani a jövő évi választáson, közölte, a politikusok pénzt kapnak azért, hogy Magyarország tranzitországnak számít a kábítószer-kereskedelemben.

Az egyik felszólaló közölte, megalakítja a "Kendermagtalanító Egyesületet": az esélyegyenlőség jegyében minden alkalommal szereplési lehetőséget kérnek majd, amikor a Kendermag Egyesület képviselői megszólalnak a médiában. A demonstráció rendbontás nélkül zajlott le.