Közös MSZP-Fidesz sajtótájékoztató Csongrádban

MTI
2005.06.08. 11:31

Az Agrár és Vidékfejlesztési Operatív Program támogatásával felújítják a Tiszaszigetet a Tiszával összekötő út első két kilométeres szakaszát - jelentette be közös sajtótájékoztatóján Újhelyi István országgyűlési képviselő (MSZP) és Bodó Imre polgármester, a Fidesz választókerületei elnöke szerdán, a Csongrád megyei településen; a képviselők szerint a politikusoknak, a pártpolitikai csatározásoktól függetlenül, együtt kell működniük a lakosság érdekében.

A hetvenes években betonelemekből épült, négy kilométeres út felújítása után jobban megközelíthető a környező, mintegy 300 hektár mezőgazdasági terület, valamint a folyó parti 150 üdülőingatlan, s az út az árvízvédelemben és a határőrizetben is fontos szerepet játszik majd. Bodó Imre elmondta azt is, hogy a 96 millió forintos beruházás háromnegyedét fedezi az elnyert támogatás, a fennmaradó 24 millió forintot az önkormányzat saját forrásaiból biztosítja. A beruházás második ütemét szintén pályázati támogatással kívánják megvalósítani - fűzte hozzá.

Az építkezéshez szükséges közbeszerzési eljárásokat hamarosan kiírják, s ha az idő engedi, a beruházást már az őszi mezőgazdasági munkák előtt befejezik - tudatta. Újhelyi István a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, ez a sikeres pályázat jól mutatja, hogy a politikusoknak, a pártpolitikai csatározásoktól függetlenül, együtt kell működniük a lakosság érdekében.