Zsuzsanna
-2 °C
7 °C

Döntöttek az Apró-Gyurcsány bizottság ügyrendjéről

MTI
2005.06.08. 23:38

Az Apró-Gyurcsány vizsgálóbizottság szerdai, második ülésén egyhangúlag elfogadta ügyrendjét, amelyről az első ülésen nem tudtak határozni.

Az ügyrend többek közt rögzíti, hogy a bizottság ülései nyilvánosak, ha a bizottság úgy dönt. A bizottság zárt ülésén olyan országgyűlési képviselő is felszólalhat, aki nem tagja a vizsgálóbizottságnak. Az ügyrend kimondja, hogy a szakértők meghallgatása a bizottság hatáskörébe tartozik, szól a bizottság dokumentumainak kezeléséről és a bizottság képviseletéről.

Szijjártó Péter, a testület fideszes elnöke közölte, még nem tudják biztosan, hogy mi az a gazdasági társaságokból összeállítható cégháló, amelynek mentén azt kell vizsgálni, hogy a miniszterelnök és érdekkörének meggazdagodása hátterében milyen politikai befolyás érvényesült.

Az elnök az ülésén javasolta, hogy a bizottság kérje be többek közt a balatonőszödi kormányüdülő privatizációjával kapcsolatos szerződéseket, valamint kérje be az V. kerületi Szalay utca 4. szám alatt található ingatlan egy részének bérbeadásával kapcsolatos papírokat is.

A bizottságnak azt kellene tisztáznia, hogy Apró Piroska, a miniszterelnök anyósa, illetve Gyurcsány Ferenc kormányfő milyen módon használták fel politikai befolyásukat magánvagyonuk gyarapodásához, mondta Szijjártó Péter korábban.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.