Július 4-éig ülésezik az Országgyűlés

MTI
2005.06.09. 13:12

A kormány kezdeményezte, hogy a nyári szünet előtt július 4-ig ülésezzen az Országgyűlés - közölte az Országgyűlés alelnöke csütörtökön Budapesten. A házbizottság csütörtöki ülésén a frakciók tudomásul vették, hogy az Országgyűlés július 4-ig tartson rendkívüli nyári ülésszakot - mondta Mandur László, a testület ülését követő sajtótájékoztatón. A tavaszi ülésszak június közepéig tart. A kormányzat az elmúlt hetekben már jelezte, hogy a száz lépés programjával kapcsolatos jogalkotási teendők miatt szükség lesz a nyári szünet előtti ülésezési időszak meghosszabbítására.

Mandur László elmondta: a jövő héten háromnapos ülést tart a parlament, hétfőtől szerdáig. A napirendre ismét az elnök tesz majd javaslatot, mivel a Fidesz 26 napirendi pont és három javaslat tárgysorozatba vételét javasolta. Közlése szerint az MSZP kezdeményezte, hogy az érettségi titkosságával kapcsolatos javaslatot vegye az Országgyűlés napirendjére még a rendkívüli ülésszakban.

Elmondta: a frakciók egyetértettek abban, hogy a Magyar Távirati Iroda Rt. Tulajdonosi Tanácsadó Testületének tagjait jelölő folyamat a jövő kedden kezdődjön meg, s várhatóan június 27-én választják meg a testületi tagokat. Mint mondta, konszenzus alakult ki abban, hogy a testület négy kormánypárti és négy ellenzéki tagból álljon.