Emőke
8 °C
19 °C

Megszüntették a Duna TV-nél a hírigazgatói posztot

Népszava
2005.06.11. 13:40
Véglegesen megszünteti a hírigazgatói posztot a Duna Televíziónál a közszolgálati médium elnöke - értesült a Népszava. Az indoklás szerint erre a túlzottan hierarchizált irányítási rendszer operatívabbá tétele érdekében van szükség. A döntést azután hozták, hogy lezárult a televíziónál az a belső vizsgálat, amely azt volt hivatott tisztázni, miért informálta nézőit a médium jelentős késéssel a köztársaságielnöki-választás eredményéről.

A történtek előzménye, hogy a késve elmondott hír miatt a tévéelnök kedden felfüggesztette a hírigazgató Kresz Lászlót és vizsgálatot rendelt el. A vizsgálatot követően a közmédium három alelnöke megoldásként azt javasolta, a szervezet operatívvá tétele érdekében szüntessék meg a hírigazgatói munkakört. A tévéelnök a javaslatot elfogadta.

Cselényi László, a Duna TV elnöke a Népszavának elmondta azt is, hogy a felfüggesztett hírigazgatót értesítették a poszt megszűnéséről és híradó szerkesztői munkakört ajánlották fel neki. Kresz László a napilapnak elmondta: értesítették, hogy megszűnik posztja, ami szerinte azért érthetetlen, mert a hír-, az integrációs-, és a határontúli igazgatóság tartozott az innovációs alelnök alá, a menedzsment pedig nemrég úgy nyilatkozott: megerősítik hírterületet. Szerinte a vizsgált nem zárult le, ezért furcsállja, miért ajánlanak neki új szerződést, amelynek elfogadását még megfontolja. Szerinte az eljárás jogi aggályokat is felvet.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Franciaország

Élménytúra Korzikán.