Megsértette Keller Szász Károly jó hírnevét

MTI
2005.06.16. 14:12

A Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön jogerősen kimondta, hogy Keller László egykori közpénzügyi államtitkár megsértette Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) volt elnökének jó hírnevét, amikor arról nyilatkozott, hogy a felügyelet vezetőjének felelősségét meg kell vizsgálni egyes engedélyezések kapcsán.

A Ringier kiadó által megjelentetett Magyar Hírlap 2003. augusztus 23-án interjút közölt Kellerrel és a cikk bevezetőjében többek között az szerepelt, hogy "Szász Károly visszahívását szorgalmazza Keller László, a közpénzügyi államtitkár ezt immár azzal is indokolja, hogy a PSZÁF elnöke olyan engedélyek kiadásához asszisztált, amelyek nem voltak jogosak".

Szász Károly mindezek miatt indított személyiségi jogi pert a lapot kiadó társaság és Keller László ellen. A csütörtökön jogerőre emelt elsőfokú ítélet szerint Keller László interjújában megsértette Szász Károly jó hírnevét, amikor azt a hamis látszatot keltette, hogy PSZÁF-elnökként jogsértő módon engedélyezte volna egy pénzintézet működését. A bíróság eltiltotta az alpereseket a további jogsértéstől, és kötelezte őket, hogy elégtétel adásaként saját költségükre jelentessék meg az ítélet rendelkező részét a Magyar Hírlap perbeli cikkével azonos helyen és betűszedéssel, a jogerőre emelkedést követő 15 napon belül, és fejezzék ki sajnálkozásukat.