Vilma
-7 °C
4 °C

Pokorni: Háborúskodással töltötte az idei évet az OM

2005.06.17. 11:26
Pokorni Zoltán értékelése szerint az elmúlt évben folyamatosan háborúskodott az oktatási tárca az óvodákkal, iskolákkal, egyetemekkel és a pedagógusokkal. Az Orbán-kormány oktatási minisztere pénteki sajtótájékoztatóján a tanév vége alkalmából adott "szöveges értékelést" a szakminisztérium teljesítményéről.

A politikus szerint az oktatási tárca valamennyi fontos jogszabálya az Alkotmánybíróság előtt kötött ki, de a minisztérium gazdasági ügyekben sem mutatkozott sikeresnek, hiszen összes fontos "közbeszerzésnek csúfolt" pályázata a Közbeszerzési Döntőbizottság elé került.

Az Om szerint a Fidesz háborúzik
Arató Gergely, a tárca államtitkára szerint a Fidesz van háborúban nemcsak az Oktatási Minisztériummal, hanem az oktatás szereplőinek nagy részével, akik támogatják azt a reformot, ami a 2005-ös évben már nagyon komoly eredményeket kezdett hozni.

Arató Gergely elismerte, hogy sok vitája van a minisztériumnak, hiszen minden egyes lépés sérthet érdekeket, és nagyon sokfajta szakmai megközelítés lehetséges. Az alapcélokban a szakma döntő többsége egyetért, támogatják az elképzeléseket, mondta.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.