Répássy belenézhet Braun anyagaiba

MTI
2005.06.17. 17:26
Répássy Róbert, a Fidesz országgyűlési képviselője levélben kérte Szilvásy Györgytől, a Miniszterelnöki Kabinet államtitkárától, hogy betekinthessen azokba az iratokba, amelyeket szerinte Braun Róbert, a Miniszterelnöki Kabinet korábbi helyettes államtitkára, későbbi tanácsadója készített állítólag Orbán Viktor elleni állítólagos lejáratókampány részeként. A képviselő azt kérdezte, hogy a Braun Róbert által készített anyagok között van-e olyan, amelyet állami-, vagy szolgálati titokká minősítettek.

A kormányszóvivő reagálásában hamisítványnak nevezte az Orbán Viktor Fidesz-elnök lejáratását célzó és a fejléce alapján a Miniszterelnöki Hivatalhoz köthető dokumentumot. László Boglár leszögezte, hogy a kancellárián ilyen tanulmány nem készült, Braun Róbert ilyen tanulmányra megrendelést nem kapott és ilyet nem is készített.

Batiz András kormányszóvivő újságírói kérdésre kijelentette: a hatályos jogszabályoknak megfelelően Répásssy Róbert betekintést kap különböző iratokba. "Segíteni fogunk Répássy úrnak ebben, és választ fog kapni a levelére, és azokba az iratokba, amelyekbe lehet, bele fog tudni természetesen tekinteni" - mondta a kormányszóvivő.

A kormányszóvivő "koholmánynak minősíthető áliratnak" nevezte az internetes portálokon megjelent iratot. Mint mondta, az irat "születésének a körülményeit egyértelműen nem a Miniszterelnöki Hivatalban, a parlamentben, hanem valahol egészen máshol kell keresni".