Némasággal tiltakoztak a gyöngyösi fideszesek

MTI
2005.06.20. 15:13

Antidemokratikus döntéshozatal és látszatviták jellemzik az MSZP-SZDSZ-es vezetésű gyöngyösi önkormányzat működését, közölte hétfőn a közgyűlés Polgári Unió-frakciójának vezetője. A városi Fidesz a hallgatás napjává nyilvánította az önkormányzat június 16-i ülését, mivel a városvezetés összesen hatvan, vagyis érdemi tárgyalásra alkalmatlan mennyiségű napirendi pontot terjesztett a testület elé. Ez azt jelenti, hogy a Polgári Unió tagjai némasággal tiltakoztak az eljárás ellen, közölte Tatár László.

Ebben a helyzetben Tatár szerint csak a már előre kialakított koalíciós elképzelések érvényesülhettek, vagyis látszatviták után antidemokratikus döntések születtek. Szerinte ilyen döntés volt az is, amikor kreált vezető védőnői állást hoztak létre a szocialista frakcióvezető feleségének.

Hiesz György a település szocialista polgármestere elmondta, a kéthónapos nyári szünet előtt feszített munkatempójú ülést tartottak. Az előterjesztések többségét már első fordulóban megtárgyalták, vagy már "ízekre szedték" a bizottságok, így nem volt indokolt a napirendi pontok csökkentése. Hiesz szerint a védőnői szolgálat átszervezésére, illetve a vezető védőnői állás újrateremtésére a törvényi változások miatt volt szükség.