Fidesz: szocialista kampányrádió Szombathelyen

MTI
2005.06.22. 15:18

A szocialista párthoz "ezer szállal kötődő" vállalkozás indíthat hamarosan közszolgálati frekvencián kampányrádiót Szombathelyen - jelentette ki Sági József, a Fidesz szombathelyi országgyűlési képviselője az MSZP helyi székháza előtt szerdán.

"Az ORTT múlt heti döntése értelmében, amely nehezen magyarázható és felháborító, a szombathelyi közszolgálati rádiót az a Nyugat Rádió nyerte meg, amelynek a tulajdonosi háttere ezer szállal kötődik a szocialista párthoz" - mondta sajtótájékoztatón. Hozzátette: ez a döntés a választások előtt egy évvel szerinte arra enged következtetni, hogy az ORTT delegáltjai politikai döntést hoztak, amelynek nyomán Szombathelyen egy "kampányrádió" kezdi majd meg működését.

Czeglédi Csaba a Nyugat Rádió nevében elmondta az MTI-nek: hét pályázó közül nyerték el a frekvenciát, teljesen tiszta körülmények között, tisztességesen. Hozzátette: azzal, hogy egy cég, amelyben résztulajdonos, egyharmad részben tulajdonosa a Nyugat Rádió Kft.-nek, nem lesz befolyása a rádió napi működésére.

Résztulajdonosként cége abban érdekelt, hogy a rádiót minél többen hallgassák, a közműsor-szolgáltatást végző rádióban nem lesz több politika, mint mondjuk a kereskedelmi rádiókban - mondta.