KEHI-vizsgálat érettségi ügyben

MTI
2005.06.22. 15:51

A miniszterelnök szerdán felkérte a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt, hogy egy hónapon belül folytasson le vizsgálatot annak tisztázása érdekében, igényel-e valamilyen korrekciót az érettségi vizsgák előkészítése, illetve lebonyolítása, közölte László Boglár a kabinet ülését követő sajtótájékoztatón.

"Természetesen, ha a KEHI megállapítása az, hogy korrekcióra van szükség, akkor a kormány ehhez fogja tartani magát" - fűzte hozzá a kormányszóvivő.

"Itt volt az ideje, hogy az ügy bagatellizálása, illetve a másokra mutogatás helyett a kormány végre önvizsgálatot kezdeményezzen - reagált a kormányszóvivő szavaira az MTI-hez eljuttatott közleményében Sió László, a Fidesz parlamenti frakciója oktatási műhelyének képviseletében.

Álláspontja szerint az érettségi vizsga és a felvételi eljárás számos problémát vetett fel: a vizsga lebonyolítása nem egy esetben botrányos feltételek mellett zajlott. Kiemelte, hogy egyes kérdéseket illetően alkotmányossági aggályok is felmerültek. "Azt javasoljuk, hogy a kormány legkevesebb kilencven napot biztosítson a Kehi számára a vizsgálat lebonyolításához'" - zárul a közlemény.