Nem zárják be a honvédség hajdúhadházi bázisát

MTI
2005.06.22. 16:05

Nem szűnik meg a Magyar Honvédség hajdúhadházi bázisa és nem is volt soha erre vonatkozó elképzelés, minden alapot nélkülöz Simicskó István ezzel kapcsolatos felvetése - jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium szóvivője az MTI érdeklődésére szerdán.

Bocskai István erről annak kapcsán beszélt, hogy Simicskó István, a honvédelmi bizottság fideszes alelnöke szerdai debreceni sajtótájékoztatóján azt mondta: vannak olyan hírek, hogy a honvédség a debreceni könnyű lövészdandár hajdúhadházi, a Tisza Műszaki Zászlóalj elhelyezésére szolgáló bázisának megszüntetésére készül.

Bocskai közölte, hogy minden alapot nélkülöz Simicskó István feltevése, és nem tesz jót az, hogy olyan valótlan tényállítással riogatja a katonákat, amely nem igaz.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy a debreceni lövészdandár parancsnoka szerdán tájékoztatta Simicskó Istvánt egyebek között arról, hogy milyen fejlesztésekre készülnek. Hozzátette: ezen a tájékoztatón a parancsnok elmondta, hogy a hosszú távú elképzelésekben magyar honvédség fejleszteni és működtetni kívánja a dandár meglévő bázisait, és alakulatait, köztük a hajdúhadházit is.