Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Domaszéken bukott a korábbi polgármester

MTI
2005.06.26. 21:33
Kispéter Géza független önkormányzati képviselő nyerte a vasárnapi időközi polgármester-választást Domaszéken; a szavazásra jogosultak több mint 45 százaléka járult az urnákhoz, közölte a helyi választási bizottság elnöke, Nagy Zsigmondné. 1625-en szavaztak; Kispéter Gézára 860 szavazatot adtak le, míg 765 domaszéki a korábbi polgármestert, a szintén független Börcsök Lajost támogatta.

A 4500 lakosú településen 3561-en voltak jogosultak a szavazásra. A választást a korábbi polgármester lemondása miatt tartották. Börcsök Lajost 2004 tavaszán sikkasztás és hivatali visszaélés miatt jogerősen 378 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a Szegedi Városi Bíróság. A polgármester azt követően mondott le, hogy a Békés Megyei Bíróság jogerős döntésével hatályon kívül helyezte a község képviselő-testületének azt a döntését, amely szerint Börcsök Lajos tisztsége nem szűnt meg az őt jogerősen elmarasztaló bírósági ítélettel.

Mivel a korábbi polgármester csak pénzbüntetést kapott, és a közügyek gyakorlásától nem tiltották el, a választási törvény értelmében indulhatott az időközi választáson.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!