Pénteken zárva lesznek a hivatalok

MTI
2005.06.30. 09:33
Július elsején lesz a köztisztviselők napja, ezért zárva tartanak a hivatalok pénteken.

A köztisztviselők napja 2001 óta munkaszüneti nap a köztisztviselőknek, ezért a hivatalok - minisztériumok, közigazgatási hivatalok, megyei önkormányzati hivatalok, polgármesteri hivatalok, okmányirodák, az APEH, az Országos Egészségügyi Pénztár és más, köztisztviselőket foglalkoztató intézmények - július 1-jén, pénteken néhány ügyeletet tartó kivételtől eltekintve, zárva tartanak.

Így a Belügyminisztérium XIII. kerületi, Visegrádi utcai központi okmányirodája és kirendeltségei is zárva tartanak, a központi irodában kizárólag útlevél-ügyeletet tartanak, de a szolgáltatást csak a rendkívüli indokkal jelentkezők vehetik igénybe. A körzetközponti jegyzők irányítása alá tartozó okmányirodák nyitvatartási idejét július 1-jén az érintett önkormányzatok saját hatáskörben szabályozzák.

A Belügyminisztérium felhívja az államigazgatási ügyet intézni kívánók figyelmét, hogy amennyiben a pénteki napra ügyintézést terveztek, még csütörtökön tájékozódjanak az érintett hivatal pénteki nyitva tartásáról.