Fidesz: Gyurcsány és Kóka nem fizet majd luxusadót

MTI
2005.06.30. 17:50
A Fidesz két képviselője csütörtökön a miniszterelnök háza előtt tartott sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány két leggazdagabb, milliárdos tagjának, Gyurcsány Ferencnek és Kóka János, gazdasági miniszternek, vagyonnyilatkozatuk alapján nem kell majd luxusadót fizetniük.

A miniszterelnök felesége, kislányával éppen a házból kilépve ugyanakkor azt mondta újságíróknak, hogy férje vagyonnyilatkozatában azért nem szerepel a II. kerületi ingatlan, mert az az ő tulajdonát képezi. Dobrev Klára hozzátette: természetesen be fogják fizetik a luxusadót. Szijjártó Péter és Répássy Róbert annak kapcsán kereste fel a miniszterelnök családjának II. kerületi házát, hogy Gyurcsány Ferenc a kormány adóreformra vonatkozó elképzelései között azt is javasolta, vezessenek be évente 0,5 százalékos luxusadót a százmillió forint egyedi értéket meghaladó lakóingatlanokra, amely a helyi önkormányzatok költségvetésébe folyna be.

"A kormány két leggazdagabb milliárdos tagja nulla forint luxusadót fog befizetni a kormány jelenlegi elképzelései alapján" - jelentette ki Szijjártó Péter.