Szeremley Huba pártot alapított

Népszabadság
2005.07.02. 10:11
Megalakult a Magyar Gazda- és Polgárpárt. A Szeremley Huba badacsonyi nagyvállalkozó, borász vezette párt a magyar gazdák, a vidék és a polgári értékek képviseletét, a közélet megtisztulását tűzi zászlajára.

Szeremley a Népszabadságnak adott interjújában azt mondta, hogy azt a negyven-ötven százalékot szeretnék megcélozni, akiknek a sebeit nem tudták begyógyítani, akiket a pártok nem tudtak megszólítani. A gazdákat, a vidékieket, hiszen ötven év alatt a KGST sem tudta elérni azt, amit "nemzeti összefogással" most egy év alatt elértünk: ezer éve nem fordult elő, ami most, hogy Magyarország élelmiszerimportja több mint az export.

A Magyar Gazda- és Polgárpárt azokkal szeretne szövetkezni, akikkel pozitív dialógust lehet folytatni. A parlamenten kívüli kis pártokkal, a Munkáspárttól a másik pólusig, mindazokkal, akik a demokrácia talaján állnak. "De azokkal semmiképp sem, akik tizenöt év alatt nem tudták az elvárásokat megvalósítani. Tehát sem a Fidesszel, sem az MSZP-vel, sem az MDF-fel, sem az SZDSZ-szel, sem a MIÉP-pel, de az FKGP-vel sem.