Auguszta
4 °C
22 °C

Készül a médiatörvény rég várt módosítása

MTI
2005.07.05. 14:02

Október közepére az ORTT elé kell kerülnie a médiatörvény módosításáról szóló, szaktestület által kidolgozott tervezetnek, közölte Kovács György, a testület elnöke kedden. Ha a testületben egyetértés van, talán egy kicsit nagyobb az esély a parlamenti megegyezésre is, mondta. Ha a testület elfogadja a tervezetet, nyilvánosságra hozzák az anyagot.

Az 1996-ban elfogadott, a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény több kérdést nem, hiányosan vagy nem megfelelően rendezett. Bizonyos pontjain a technikai fejlődés, például a digitális technika megjelenése miatt kell módosítani, sorolta a törvény gyengéit Kovács György. Lényeges kérdésként említette a közszolgálati médiumok finanszírozási és irányítási rendszerének átalakítását, valamint a panaszbizottsági rendszer felülvizsgálatát.

Bogdán Tibor, a törvény-előkészítésre létrehozott bizottság vezetője elmondta, a feladat nagyságához képest kevés idejük van, öt hónap alatt kell elkészíteniük normaszöveg-javaslatukat.

Alkotmányos, működőképes, "nyitottan korszerű", azaz a most vagy később megjelenő technikai változásokra alkalmazható normaszöveget kell megalkotniuk, tette hozzá.

Jelenleg a médiahatósággal és az internettel kapcsolatos szabályozás kidolgozásánál tartanak; mondta Bogdán. A közszolgálati médiumok finanszírozásának és felügyeletének kérdésével az elkövetkező hetekben foglalkozik a testület.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.