Tisztújítás anomáliákkal a Vas megyei Fideszben

MTI
2005.07.05. 15:43

Ismét Kovács Ferencet választotta elnökének a Fidesz Vas megyei választmánya, közölték kedden Szombathelyen. Az új elnök kihívója Hende Csaba volt. Kovácsot szoros, de mégis meggyőző különbséggel választották újra, mondta Pajor András, a Fidesz megyei elnökségi tagja. Hende Csabára 17 szavazat érkezett, Kovács Ferencre 22.

A megyei elnökség tagjai közé választották többek közt Magyar Józsefet, a Fidesz zöld tagozatának vasi elnökét, akit egy héttel ezelőtt a városi szervezet jelölt a szombathelyi elnöki posztra, de végül kevesebb szavazatot kapott mint riválisa. Ezért Magyar a szombathelyi tisztújítás után a Fidesz etikai bizottságához fordult, és a tisztújításon történtek kivizsgálását kérte. Az etikai bizottság egy hónapon belül köteles válaszolni megkeresésére. Sajtóhírek szerint olyan személyek is szavaztak a szombathelyi tisztújításon, akiknek nem lett volna szavazati joga, de ezt a megválasztott elnök, Breznovits István tagadta.

A tisztújítás után Gyimesi József, a városi szervezet korábbi elnöke, a Fidesz listás országgyűlési képviselője - aki jelölést sem kapott újra - távozott a párt parlamenti frakciójából és a Fideszből is kilépett.