MSZP: Orbán nem hálátlan barát

MTI
2005.07.07. 13:37

Szabó Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője, az Orbán család vagyongyarapodását vizsgáló parlamenti bizottság tagja szerint a szerdai meghallgatáson kiderült, hogy "érdemes volt Orbán Viktor barátjának lenni, érdemes volt segíteni őt a 122 milliós vagyon megszerzésének útján, mivel Orbán Viktor nem hálátlan barát".

A politikus Molnár Lászlóval, a bizottság elnökével tartott csütörtöki sajtótájékoztatón azokra a szavai szerint hiteles, papíralapú elszámolásokra célzott, amelyekben a minisztériumok közölték, hogy az Orbán-kormány négy éve alatt Kékessy Dezső cégei több mint 150 millió forint állami támogatást kaptak. A képviselő úgy értékelte, hogy mindenképpen érdemes folytatni a vizsgálatot ezen a szálon, korábbi információik szerint a támogatások összege közel 500 millió forint volt, de ezt csak a bizonylatok, a hiteles másolatok megtekintése után látják.

Molnár László felmutatta a Mayer Aranka által lezárt borítékban átadott, az 1999-ig, illetve 2004-ig terjedő időre vonatkozó két CD-t, amelyekről - Szabó Zoltán megfogalmazása szerint - még nem tudják, hogy kép- vagy hangfelvételeket, vagy zenét, mulatságot tartalmaznak, de lehet, hogy fontos információkat. Közlése szerint a CD-knek egyelőre csak félig vannak birtokában, az adatvédelmi aggályok eloszlása után vizsgálják meg azokat.