Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

MSZP: Orbán nem hálátlan barát

MTI
2005.07.07. 13:37

Szabó Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője, az Orbán család vagyongyarapodását vizsgáló parlamenti bizottság tagja szerint a szerdai meghallgatáson kiderült, hogy "érdemes volt Orbán Viktor barátjának lenni, érdemes volt segíteni őt a 122 milliós vagyon megszerzésének útján, mivel Orbán Viktor nem hálátlan barát".

A politikus Molnár Lászlóval, a bizottság elnökével tartott csütörtöki sajtótájékoztatón azokra a szavai szerint hiteles, papíralapú elszámolásokra célzott, amelyekben a minisztériumok közölték, hogy az Orbán-kormány négy éve alatt Kékessy Dezső cégei több mint 150 millió forint állami támogatást kaptak. A képviselő úgy értékelte, hogy mindenképpen érdemes folytatni a vizsgálatot ezen a szálon, korábbi információik szerint a támogatások összege közel 500 millió forint volt, de ezt csak a bizonylatok, a hiteles másolatok megtekintése után látják.

Molnár László felmutatta a Mayer Aranka által lezárt borítékban átadott, az 1999-ig, illetve 2004-ig terjedő időre vonatkozó két CD-t, amelyekről - Szabó Zoltán megfogalmazása szerint - még nem tudják, hogy kép- vagy hangfelvételeket, vagy zenét, mulatságot tartalmaznak, de lehet, hogy fontos információkat. Közlése szerint a CD-knek egyelőre csak félig vannak birtokában, az adatvédelmi aggályok eloszlása után vizsgálják meg azokat.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.