Újabb ítéletekkel vádolják Orbán fővádlóját

MTI
2005.07.12. 17:25
Nem egy, hanem három jogerős ítélet született Molnár László, az úgynevezett Orbán-család gazdagodását vizsgáló parlamenti bizottság szocialista elnöke ellen, állította Répássy Róbert keddi sajtótájékoztatóján. A Fidesz frakcióvezető-helyettese felszólította Molnár Lászlót: tisztázza, hány alkalommal és milyen típusú bűncselekményeket követett el a múltban.

Répássy Róbert elmondta: Molnár Lászlót "nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés büntette miatt, kétrendbeli számviteli fegyelem megsértésének vétsége miatt valamint magánokirat-hamisítás vétsége miatt ítélte el a bíróság".

Répássy Róbert elismerte, hogy Molnár László jogi szempontból nem számít büntetett előéletűnek, "de nem is feddhetetlen".

Az Orbán-család gazdagodását vizsgáló bizottság szocialista elnöke, Molnár László ügyében csütörtökre rendkívüli házbizottsági ülést kezdeményezett Deutsch Tamás, a Fidesz frakcióvezető-helyettese kedden. Az ellenzéki politikus a frakcióvezetőknek írt és Szili Katalin házelnöknek eljuttatott levélben felveti: helyénvaló-e, hogy egy bíróság által elmarasztalt politikus vezessen egy felelős vizsgálóbizottságot.