Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

IDF: 2006-tól legyen új, ingyenes diákigazolvány

MTI
2005.07.13. 12:38

Új, az eredeti céloknak megfelelő csipkártyás felsőoktatási diákigazolvány ingyenes forgalomba hozatalát szorgalmazta Almássy Kornél, az Ifjúsági Demokrata Fórum (IDF) elnöke szerdán Budapesten. A hallgatóknak 1500 forintba kerülő diákigazolványoknak gyakorlatilag nincs semmilyen funkciója - indokolta az új kártya 2006. januári bevezetésére tett javaslatát Almássy Kornél. Hozzátette: az oktatási tárca 1998 óta nominálértéken számolva 1,2 milliárd, mai árakon többmilliárd forintot szedett be az igazolványokért a diákoktól.

Az IDF elnöke emlékeztetett arra, hogy a többfunkciós diákigazolványok kialakításáról Magyar Bálint első minisztersége idején döntött, 1998 tavaszán. Az új diákigazolványba épített csip elektronikus pénztárcaként és adathordozóként működött volna.

Mint mondta, az eredeti célok szerint a diákigazolványt a személyes és a tanulmányi adatok tárolására, utazási és kereskedelmi kedvezmények érvényesítéséhez, valamint felsőoktatási intézményekben és kollégiumokban beléptető rendszerek kialakításához lehetett volna használni.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.