Szanyi Izraelt nem országnak, hanem szervezetnek látja?

MTI
2005.07.19. 15:36
Szanyi Tibor szerint nem felel meg a valóságnak az a Magyar Nemzetben megjelent hír, amely szerint az Információs Hivatal (IH) hétfői vezetői értekezletén kijelentette volna: eléri a kormányzati szférát is a maffiatechnika. Az újság értesülése szerint az államtitkár Izraellel kapcsolatban szó szerint úgy fogalmazott, hogy az "nem egy ország, hanem egy szervezet".

Szanyi Tibor elmondta, hogy az IH hétfői vezetői értekezletén több más kormányzati képviselő mellett valóban tartott előadást, amelyben a magyar gazdaságpolitikáról beszélt, megítélése szerint azonban arról nem lehet információja egy újságnak sem, hogy a titkosszolgálat zárt értekezletén "mi hangzik el és mi nem hangzik el". "Következésképpen így és ez nem hangzott el" - jelentette ki az államtitkár.

Kifejtette: "ilyen híresztelésekkel valójában nem az ügyeknek ártanak, hanem azt a képet sugallják, mintha a magyar titkosszolgálatok nem titkosszolgálatok lennének". Szanyi Tibor azt a kérdést tette fel, hogy Magyar Nemzetnél "olyan újságírók dolgoznak, akik titkosszolgálati emberek"? Az államtitkár kijelentette: példát szeretne mutatni azzal, hogy nem mondja meg, "mi volt, vagy mi nem volt" egy titkosszolgálati értekezleten.