Az MSZP 172 helyen befejezte a jelöltállítást

MTI
2005.07.20. 09:11
A 176 választókerületből 172 helyen elfogadott képviselő-jelöltje van az MSZP-nek - közölte Hiller István szerdán a közszolgálati televízióban. Négy helyen folyik vita még a jelöltekről - mondta el az MSZP elnöke a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

"A magyar baloldalon és a szocialista pártban az elképzelhetetlen lenne, hogy bármely személy, akár az elnök vagy más tisztségviselő kijelöli, hogy ki fog indulni az adott választókerületben" - jelentette ki a pártelnök arra a riporteri felvetésre, hogy a Fidesz más módszerrel választja ki jelöltjeit. Hangsúlyozta: vitákon keresztül választják ki a képviselő-jelölteket.

Az újságírók megkérdezték, miért nem született még döntés arról, hogy Zuschlag János indulhat-e választókörzetében. Hiller István ismét az MSZP eljárásrendjét ismertette, mondván: amikor a megyei elnök megteszi az országos elnöknek ebben a választókerületben a javaslatot, akkor a párt országos választási bizottsága kialakítja a döntést. Az MSZP elnöke hozzáfűzte: a kérdésről határozott véleménye van, de a döntést akkor kívánja kommentálni, amikor az megszületett.