Eörsi Mátyás: Maffiapolitika Magyarországon

MTI
2005.07.21. 10:48

Teljes apparátusok állnak rá a másik oldal politikusainak lejáratására, különösen a Fidesz részéről, mondta Eörsi Mátyás, az Orbán család gazdagodását vizsgáló parlamenti bizottság SZDSZ-es tagja a csütörtöki Nap-Keltében. Eörsi ezt azzal kapcsolatban jegyezte meg, hogy Molnár László, az Orbán-bizottság szocialista elnöke ellen korábban több jogerős bírósági ítélet született.

Eörsi elmondta, nemcsak arra gondol, hogy a szocialista képviselőt elítélték, hanem arra, hogy Deutsch Tamás fideszes politikus a házbizottság ülésén azzal állt elő: Molnár László még a vagyonbevallását is rossz helyen írta alá. Hogy az elmúlt három évben erről nem volt szó, most pedig igen, Eörsi szerint arra utal, hogy Molnár László után nyomoztak.

"Ez eléggé maffiapolitika, ahol nem az számít, hogy melyik az a párt, vagy melyik az a politikus, amely többet tud az ország érdekében tenni, hanem az számít, hogy kinek a múltjában lehet valamit megtalálni" - fogalmazott. Hozzátette ugyanakkor: az MSZP "gondatlan" volt, amikor nem nézett eléggé utána Molnár Lászlónak.