Auguszta
4 °C
22 °C

Kóka: döbbenetes Orbán viselkedése

MTI
2005.07.22. 20:35
Döbbenetes Orbán Viktor viselkedése - jelentette ki Kóka János gazdasági miniszter a vietnami fővárosban folytatott tárgyalásai után a Fidesz-MPSZ elnökének a minap az Egyesült Államokban elhangzott, a magyar kormány gazdaságpolitikáját bíráló szavaira reagálva.

"Orbán Viktor érdekeit értem, de határozottan ki tudom jelenteni, hogy azok nem Magyarország érdekei" - mondta a gazdasági miniszter, sérelmezve, hogy miközben a Fidesz "otthon nem vállalta az érdemi vitát, külföldön viszont folytatja a Magyarországot lejárató kampányt". Orbán Viktor "árt az országnak, amikor ilyeneket mond, veszélyezteti munkahelyek teremtését" - fűzte hozzá, arra kérve az ellenzék vezetőit, "hogy ne akadályozzák a továbbiakban befektetésösztönző, munkahelyteremtő törekvéseimet" és "ne rombolják tovább Magyarország nemzetközi tekintélyét.

Kóka János szavai rosszindulatúak, és nem fedik a valóságot - mondta pénteken az MTI-nek Nyitrai Zsolt. A Fidesz országgyűlési képviselője szerint a miniszternek el kellene olvasnia a Világbank negatív jelentését, valamint tudnia kellene, hogy több külföldi hitelintézet leminősítette Magyarországot az elmúlt időszakban.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!