Árpád
-1 °C
9 °C

Magyar Rádió: kuratóriumi ultimátum az alelnöknek

MTI
2005.08.03. 13:17

Huszonnégy órán belül adja át a Magyar Rádió "ügyeit és vezetését" Hollós János a kuratóriumi elnökség által kijelölt tulajdonosi megbízottnak - szólította fel saját közlése szerint Gellért Kis Gábor, a testület elnöke szerdán levélben a távozó rádióelnök által kinevezett ügyvezetőt. Mint az MTI-nek elmondta, Hollós Jánossal azt is közölte: amennyiben a tulajdonosi megbízott, Szijártó István kijelöléséről szóló döntéshez hasonlóan ezt a felszólítást is "negligálja", az abból fakadó minden következményért Hollós Jánost terheli a felelősség.

"A kuratórium nem döntött" abban a kérdésben, hogy Kondor Katalint tekinti jogosultnak ügyvezető kijelölésére - hangsúlyozta az MTI-nek Gellért Kis, aki kitart saját és a kormánypárti delegáltak azon álláspontja mellett, hogy a kérdés a kuratóriumi elnökség hatáskörébe tartozik. A testület elnöke éppen ezen, szerinte jogszerűtlen határozathozatalt megelőzően zárta be a kuratórium hétfői ülését.

"Semmiféle hivatalos dokumentum nem létezik, amit a kuratórium hitelesített volna" ebben a tárgyban - mondta, hozzátéve, továbbra is tartja magát a kuratóriumi elnökség döntéséhez. A testület az új elnök megválasztásáig tartó időszakra Szijártó Istvánt nevezte ki a közszolgálati médium tulajdonosi megbízottjának.

Átmeneti vezetőt azért kell kinevezni a Magyar Rádió élére, mert miközben az intézmény elnökének megbízatása múlt vasárnap lejárt, a kuratóriumnak két nekifutásra sem sikerült az utóbbi hónapokban elnököt választania.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.