Mária
-6 °C
2 °C

Program indul a Cserehát felzárkóztatásáért

MTI
2005.08.09. 15:52

Az ország egyik legszegényebb vidékének, a Cserehát térségének felzárkóztatását, a regionális egyenlőtlenségek megszüntetését célozza az a program, amelynek dokumentumát Göncz Kinga esélyegyenlőségi miniszter és Mizsei Kálmán, az ENSZ Fejlesztési Programjának regionális igazgatója írta alá kedden Budapesten.

A szeptemberben, ENSZ hozzájárulással induló program 2005 és 2007 között segíti a térség fejlődését. A program költségvetése mintegy 500 millió forint és pályázati rendszerben valósul meg. Göncz Kinga kiemelte: a kormány a pénzt úgy szeretné elkölteni, hogy fenntartható fejlődés induljon el a térségben. Az esélyegyenlőségi miniszter a program céljai között jelölte meg az esély- és forrásteremtést. Ennek jegyében szolgáltató-fejlesztő központot állítanak fel, amelynek célja a közösségi kezdeményezések és fejlesztési elképzelések megvalósításának támogatása.

A tárcavezető célként fogalmazta meg a közösségi alapú, integrált szociális fejlesztési programok megvalósítását. Mint mondta, szeretnék, ha a közszolgáltatásokhoz való hozzáférés fejlődni tudna.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Év végi utazás

Ajándékozzon utazást, töltse a karácsonyt és a szilvesztert külföldön!