Kuncze: az SZDSZ büszke lehet teljesítményére

MTI
2005.08.09. 18:42

A Szabad Demokraták Szövetsége büszke lehet a kormányzati ciklusban elért teljesítményére, azonban bizonyos területeken tovább kell vinni a párt programját, és el kell érni, hogy a politikában érvényesülhessen - összegezte az elmúlt három év eredményeit a liberális párt elnöke keddi sajtótájékoztatóján.

Szerinte a legsikeresebbek a kulturális-oktatási programok voltak. "Lehet kötözködni a kétszintű érettségin, lehet megkérdőjelezni a felvételi szabályozásokat (...), furcsán hangzik ez azonban azok szájából, akik amikor tehettek volna, semmit nem tettek annak érdekében, hogy a magyar oktatáspolitika modernizálására sor kerülhessen" - szögezte le.

Közölte, ők szorgalmazták a közbeszerzési törvény kiskapuinak bezárását, és azt, hogy a kormányzati tevékenység a korrupció elleni fellépés jegyében nyilvános, átlátható és ellenőrizhető legyen. Az ezzel kapcsolatos törvényt megalkotta a parlament - tette hozzá.

Kuncze Gábor kifejtette: a kitűzött gazdasági-közigazgatási programok vonatkozásában az SZDSZ "kitartó és következetes politizálásának köszönhető", hogy ebben a ciklusban az szja és az áfa területén érdemi csökkentés történik, és a kormány meghirdetett egy ötéves adóreform-csomagot. "Kuncze Gábor olyan kormányzati tevékenységgel dicsekszik, amitől mások inkább elbujdosnának" - reagált az SZDSZ elnökének sajtótájékoztatójára Révész Máriusz, a Fidesz szóvivője az MTI-nek.