Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Félpályás útzár Csajágon

MTI
2005.08.10. 12:36

Félpályán lezárták a településükön átvezető utat szerdán a lakosok a Veszprém megyei Csajág községben, tiltakozva a rendkívüli teherautó- és kamionforgalom miatt - tájékoztatta a település polgármestere az MTI-t.

Az emberek a falu főutcáján 300 méter hosszan, öt napon át zárják el autókkal, gépekkel az úttest felét és lassítják a forgalmat - tette hozzá Vörös Gyula. Szerinte nem a forgalom elterelése a megoldás - Csajágot úgysem lehet elkerülni, mert nincs másik útvonal -, hanem be sem szabadna engedni a faluba a nehéz gépjárműveket.

A Veszprém Megyei Közútkezelő Kht. főmérnöke, akit szintén Vörös Gyulának hívnak, az MTI-nek szerdán elmondta: rendelet vonatkozik a tiltó táblák kihelyezésére, s az önkormányzatnak ezt kérvényeznie kellene, s azon túl még terelőút kijelölése is szükséges, de Csajágnál ilyen nincs is. A főmérnök szerint a balatoni főút fűzfői szakasza sokkal nagyobb terhelést kap. Hozzátette: ha minden hasonló mellékútra korlátozó táblát helyeznének ki, akkor az utak 80-90 százalékát használni sem lehetne teherautókkal. Megjegyezése szerint Csajágon napi átlagban 143 nehéz gépjármű halad át.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!