Nem döntöttek a rádiós utalásokról

MTI
2005.08.10. 13:52

Határozatképtelenné vált a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumi elnökségének szerdai ülése, ezért nem tudtak dönteni a közszolgálati médiumnak átutalandó források kérdésében, de az összeg zömét így is folyósítják - közölte a tanácskozás után újságírókkal Gellért Kis Gábor, a testület elnöke. Azért nem tudtak határozni, mert Trombitás Zoltán, az egyetlen megjelent Fidesz által delegált tag távozott az ülésről - mondta.

Közlése szerint két indítványt terjesztett a résztvevők elé: az egyik alapján a havonta folyósított költségvetési juttatás teljes összegét, a másik szerint annak egy részét utalnák át.

"Azt nem teheti meg a kuratórium elnöksége, hogy döntésképtelensége miatt megvonja a pénzeket teljes egészében a rádiótól, hiszen ez önmagában törvénysértéseket indikálna", ezért "a törvényes állapot helyreállásáig csak meghatározott céllal, vagyis a közszolgálati rádió folyamatos működésének fenntartása érdekében, a törvényes kötelezettségek teljesítése erejéig bocsátja Szijártó István tulajdonosi megbízott rendelkezésére" a pénzt az elnökség.