Gyurcsánnyal levelez a Fidesz a felvételizők ügyében

2005.08.15. 12:59

A Fidesz levélben fordul a miniszterelnökhöz a felsőoktatási felvételi eljárás során igazoltan hátrányt szenvedett diákok ügyében - közölte Sió László hétfői budapesti sajtótájékoztatón. A Fidesz oktatási műhelyének vezetője felidézte, hogy a múlt héten arra kérték a kormányfőt, lépjen fel azoknak a diákoknak az érdekében, akik igazoltan és bizonyítottan hátrányt szenvedtek a felvételik során.

A miniszterelnök nem szólalt meg ebben az ügyben - mondta, hozzátéve: arra kérik, tegye ezt meg. A Fidesz levelében azt kéri a kormányfőtől, konzultáljon e kérdésben az oktatási miniszterrel. Sió László közölte: kiderült, hogy valóban betöltetlen maradt több ezer férőhely, és egyértelmű, hogy a tárca által felhozott kifogások nem megalapozottak. Nincs szükség, hogy a fellebbezők számára több száz helyet biztosítsanak, hiszen érdemi fellebbezésre sincs mód már az idei tanévben.

Ezért azt kérik, hogy azokat az eseteket, amelyekben valakit az új rendszerben hátrány ért, vizsgálják meg, és a meglévő helyeket töltsék fel - közölte Sió László. "Ne sumákoljanak, ne takarékoskodjanak a diákokon" - fogalmazott a szakpolitikus, hozzátéve: hónapok óta vesszőfutásban van részük ezeknek a fiataloknak, ne tetézzék azzal, hogy miközben segíthetnének, nem teszik.