Újból lezárták félpályán az utat Csajágon

MTI
2005.08.16. 14:37

A múlt heti demonstráció, majd a hétvégi szünet után, hétfőtől ismét lezárták félpályán az utat a Veszprém megyei Csajág községben, tiltakozva a rendkívüli teherautó- és kamionforgalom miatt - mondta Vörös Gyula, a település polgármestere kedden az MTI-nek.

A falu főutcáján 300 méter hosszan egész héten eltorlaszolják majd a lakosok az úttest felét autókkal, gépekkel, és lassítják a forgalmat - közölte a község vezetője, hozzátéve, a településen áthaladó nehéz gépjárművek miatt már tönkrement az úttest aszfaltja, a falu kőhídja, sok házon pedig feltűnő repedések láthatóak.

Vörös Gyula szerint nem a forgalom elterelése jelentene számukra megoldást - Csajágot nem is lehet elkerülni, hiszen nincs másik útvonal -, hanem be sem szabadna engedni a faluba a nehéz járműkonvojokat. Mint mondta: a péti és peremartoni vegyi üzemekből és a vilonyai kőbányából más útvonalon is szállíthatják a rakományokat.

A Veszprém Megyei Közútkezelő Kht. igazgatóhelyettese, akit szintén Vörös Gyulának hívnak, az MTI-nek kedden elmondta: ha Csajágról kitiltanák a kamionforgalmat, akkor másutt adódnának komoly gondok. Szerinte a balatoni főút fűzfői szakasza lényegesen nagyobb terhelést kap. Megjegyezte: ha minden hasonló mellékútra forgalomkorlátozó táblát helyeznének ki, akkor az utak 90 százalékát nem lehetne teherautókkal használni.