Az MTV vezetői szerint jól tálalták Kulcsár-vallomást

MTI/BBC
2005.08.16. 14:42

Az intézmény vezetői szerint szakmailag kifogástalanul járt el a Magyar Televízió (MTV) a Kulcsár Attila ügyészségi kihallgatásáról készült videofelvétel nyilvánosságra hozatalakor - nyilatkozta Holub Katalin, az MTV szóvivője kedden az MTI érdeklődésére. "A Magyar Televízió médium; mint ilyen, jelen esetben közzétett egy eredeti híranyagot" - mondta, hozzátéve, ezt követően szakemberekkel értékeltették a látottakat.

Hétfői közleményében a Fővárosi Főügyészség azt tudatta az MTI-vel: Kulcsár Attila ügyészségi kihallgatása törvényes, szakszerű és eredményes volt, a vádhatóság felháborítónak tartja és visszautasítja a rá nézve rágalmazó jellegű nyilatkozatokat.

A Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorának vasárnapi adásában "elhangzottakat - tekintve, hogy az eljárás jelenleg vádemelési szakaszban van - a gondos szakmai döntés befolyásolását célzó megnyilatkozásként értékeljük. A kiragadott részletekre alapítottan az eljáró ügyészekre - és az ügyészség egészére - nézve rágalmazó jellegű, a hatályos törvény ismeretét nélkülöző véleményt megfogalmazó nyilatkozatokat felháborítónak tartjuk és visszautasítjuk" - áll a főügyészség MTI-hez eljuttatott közleményében.