Kerék védője hiányolja a bírósági iratok közül a Kulcsár-videót

MTI
2005.08.31. 17:51

Nincs a bírósági iratok között a Kulcsár Attila, a K&H sikkasztással vádolt volt üzletág-vezetőjének 2004. június 9-én tett vallomásának videokazettája, amelyet a nyilvánosság is megismerhetett, közölte az MTI-vel a per másodrendű vádlottjának, Kerék Csabának a védője szerdán.

A Fővárosi Bíróság Büntető Kezelőirodájában szerdán kapott tájékoztatás szerint a Kulcsár Attila vallomásáról készített videofelvételt - amely szerepelt a nyomozati iratok között és fel volt tüntetve a bűnjeljegyzékben - a Fővárosi Főügyészség nem bocsátotta a Fővárosi Bíróság rendelkezésére - olvasható Ruttner György közleményében.

A Fővárosi Bíróság szerint ennek magyarázataként az ügyészségen azt jelölték meg, hogy "a videokazettát még vizsgálják" - teszi hozzá az ügyvéd. Megjegyzi: az ügyben kijelölt előadó ügyész, Zaránd Viktor több mint egy héttel ezelőtt arról tájékoztatta Kerék Csabát - akit sikkasztással és pénzmosással vádolnak - és védőjét, hogy a vádirat benyújtásával minden, az eljárás során keletkezett iratot, így az említett videokazettát is átadták a bíróságnak, így ha arról hivatalos másolatot szeretnének, akkor azt a bíróságtól kell kérniük.

A Fővárosi Bíróság elismerte, hogy nincs náluk a kazetta. Az ügyészség szerint azért nem adták még át a kazettát, mert azzal kapcsolatban korábban Kerék Csaba és védője feljelentést tett.