A Hajógyári-sziget helyreállítását követelik

MTI
2005.09.02. 13:10

A Hajógyári-sziget nagyrétjének helyreállítását, a zúzottkő elszállítását és a nagyszínpadnak helyet adó nagyrét újrafüvesítését követeli az óbudai Fidesz a fővárosi önkormányzattól az augusztusi Sziget Fesztivál után. Bús Balázs alpolgármester, a Fidesz kerületi elnöke és Menczer Erzsébet, a Fidesz női tagozatának budapesti elnöke, a párt budapesti alelnöke a helyszínen, a kopár területen tartottak pénteken sajtótájékoztatót.

Az óbudai fideszesek közel egy hónappal a fesztivál befejezése után, a terület helyreállítását várják el. Mint mondták, csak "hallomásból" ismerik a fővárosi önkormányzat és a Sziget Kft. szerződését, de úgy tudják, hogy abban két hónapos helyreállítási kötelezettség szerepel benne, amely álláspontjuk szerint a fővárosi önkormányzat feladata.

Menczer Erzsébet elmondása szerint a Sziget Fesztivál utáni nagytakarítása sem volt olyan méretű, amelyet elvártak, még mindig több helyen halomban állnak a cigarettacsikkek és az üvegek, és kopár, zúzottköves területek máshol is előfordulnak.