Kanadaiaké lesz a tévészékház

Népszabadság
2005.09.13. 08:14
A kanadai Tippin érdekeltségébe kerül az MTV Szabadság téri székháza, amelyben például luxuslakásokat alakít ki a cég - tudta meg a Népszabadság.

Az ÁPV Rt. a Palace 17 Kft.-nek adta el az MTV székházát, amely mögött jelenleg ugyan egy izraeli magánszemély, Shlomo Perry áll, ám a tervek szerint őt hamarosan kivásárolná a tényleges vevő, az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó kanadai Tippin Corporation.

A lap úgy tudja, hogy a vételár 4,5 milliárd forint körül volt. Az ÁPV Rt.-nél annyit mondtak, a megállapodás nem végleges, hiszen ahhoz még egy "működő" bérleti szerződést tető alá kell hozni a jelenleg bent lakó, ám bérleti díjat általában nem fizető köztelevízióval.

Miután az MTV kiköltözik, a Tippin Corp. a műemlékjelleg megtartása mellett helyreállítaná az épület homlokzatát. A tervek szerint a tőzsdepalota Szabadság térre néző oldalán üzletek és kávézó lesz, a középső szinteket igényesen kialakított irodák foglalják majd el, felül pedig kétszintes, teraszos, panorámás luxuslakások lesznek.