Piroska
-10 °C
1 °C

Kanadaiaké lesz a tévészékház

Népszabadság
2005.09.13. 08:14
A kanadai Tippin érdekeltségébe kerül az MTV Szabadság téri székháza, amelyben például luxuslakásokat alakít ki a cég - tudta meg a Népszabadság.

Az ÁPV Rt. a Palace 17 Kft.-nek adta el az MTV székházát, amely mögött jelenleg ugyan egy izraeli magánszemély, Shlomo Perry áll, ám a tervek szerint őt hamarosan kivásárolná a tényleges vevő, az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó kanadai Tippin Corporation.

A lap úgy tudja, hogy a vételár 4,5 milliárd forint körül volt. Az ÁPV Rt.-nél annyit mondtak, a megállapodás nem végleges, hiszen ahhoz még egy "működő" bérleti szerződést tető alá kell hozni a jelenleg bent lakó, ám bérleti díjat általában nem fizető köztelevízióval.

Miután az MTV kiköltözik, a Tippin Corp. a műemlékjelleg megtartása mellett helyreállítaná az épület homlokzatát. A tervek szerint a tőzsdepalota Szabadság térre néző oldalán üzletek és kávézó lesz, a középső szinteket igényesen kialakított irodák foglalják majd el, felül pedig kétszintes, teraszos, panorámás luxuslakások lesznek.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.