Oláh Lajost kitiltották a debreceni tévéből?

MTI
2005.09.22. 18:55

Oláh Lajos, az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke nevetségesnek tartja, hogy mintegy két órával az adás előtt "kitiltották" a Debrecen Televízió csütörtök esti vitaműsorából, ahol Kósa Lajossal, a város polgármesterével, a Fidesz megyei elnökével folytatott volna vitát az önkormányzatok finanszírozásáról.

A politikus az MTI-nek nyilatkozva elmondta: a DTV főszerkesztője arra hivatkozott, hogy a szocialista párt részéről az önkormányzati frakció elnökét vagy alelnökét akarták meghívni, mivel pártpolitikusnak nincs helye a műsorban, pedig már 24 órája tudták, hogy őt, a megyei elnököt delegálja az MSZP. "Kósa Lajos is pártpolitikus, ezt nagyon jól tudjuk" - fejtette ki Oláh Lajos.

Oláh Lajos szerint ezek a médiumok mindig megkérdezik a Fideszt, azután, hogy az MSZP tart sajtótájékoztatót, de fordítva többször nem érdekelte őket a másik fél véleménye.

Széles Tamás, a DTV főszerkesztője szerint Oláh Lajos "keveri egy kicsit a szezont a fazonnal". Az újságíró az MTI-nek nyilatkozva kifejtette, hogy Kósa Lajos Debrecen polgármestereként, és nem Fidesz-politikusként vesz részt az említett televíziós vitában. Mellette Juhászné Lévai Katalint, a megyei közgyűlés szocialista elnökét hívták meg, és amikor kiderült, hogy ő nem ér rá a csütörtöki napon, akkor valamelyik alelnökét.

"Oláh Lajos, vagy valakik úgy gondolták, hogy a megyei elnök a megfelelő ember" - mondta a főszerkesztő. Hozzátette, hogy Juhászné Lévai Katalin várhatóan a jövő héten jön el a televízió műsorába, ahol közgyűlési elnökként és szocialista politikusként is kifejti véleményét. .