Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Bíróság marasztalta el az MSZP szóvivőjét

MTI
2005.09.23. 15:15

Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselő első fokon, nem jogerősen, személyiségi jogi pert nyert Nyakó István szocialista országgyűlési képviselővel, a párt szóvivőjével szemben a Fővárosi Bíróságon pénteken.A Fidesz-frakció MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Nyakó Istvánnak "az igaztalan rágalmazás miatt" egymillió forintos kártérítést kell fizetnie, az ítéletet pedig közzé kell tennie a Magyar Szocialista Párt honlapján.

Nyakó István az MTI-nek a döntés kapcsán annyit mondott, hogy amennyiben valóban megszületett a Fidesz közleményében jelzett tartalmú bírósági döntés, akkor az írásba foglalt ítélet kézhezvétele után dönt a fellebbezés kérdésében. Nyakó István 2004. április 6-án napirend előtt, a parlamentben felszólította Papcsák Ferencet, hogy mondjon le mandátumáról.

A szocialisták szóvivője arra alapította kijelentését, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság egy büntetőperben jogerősen kimondta: Baktalórántháza korábbi alpolgármestere 2002-ben kétezer forintot ígért azoknak a választóknak, akik a Fidesz-MDF-jelöltként induló Papcsák Ferencre voksolnak. Az alpolgármestert jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, Papcsák Ferenc sem vádlottja, sem gyanúsítottja nem volt annak az eljárásnak.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.