A Fidesz konkrétumokat akar a Budapest Airport ügyében

MTI
2005.09.27. 16:14

Márton Attila, a Fidesz parlamenti képviselője kedden kifogásolta, hogy a Fidesz kérése és az üvegzsebtörvény előírása ellenére nem hozták nyilvánosságra, és a Fidesz nem ismerhette meg azt a szerződést, amely a Kincstári Vagyoni Igazgatóság és a Budapest Airport Rt. között a repülőtér vagyonelemeinek használatáról kötetett.

"Annak ellenére, hogy már többször írásban is kértük a Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól a közte és a Budapest Airport Rt. között létrejött vagyonkezelési szerződést, sajnos, ezt mind a mai napig nem ismerhettük meg abban a formában, ahogy mi szerettük volna" - mondta a nagyobbik ellenzéki párt politikusa a Kincstári Vagyoni Igazgatóság budapesti épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Újságírói kérdésre Márton Attila elmondta: a KVI azzal indokolta, hogy nem adja ki a szerződést, hogy a dokumentum olyan nemzetbiztonsági pontokat is érinthet, amelyeket nem szabad nyilvánosságra hozni. A politikus rámutatott: a KVI erre vonatkozólag konkrétumokat nem jelölt meg, csak általánosságban mondta azt: olyan katonai, nemzetbiztonsági érdekeket is érinthet a szerződés, amelyek nyilvánosságra hozatala aggályos lehet.