Elnapolták az akadálymentesítési pereket

MTI
2005.09.29. 20:44

November végére napolta el a Fővárosi Bíróság (FB) a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) által a középületek elmaradt akadálymentesítése miatt ma tárgyalt pereket - közölte Hegedűs Lajos, a MEOSZ elnöke csütörtökön az MTI-vel..

"A ma tárgyalt öt per halasztásának oka, hogy az alperesek arra hivatkoztak, nem kapták meg a bíróságtól időben keresetlevelüket, emellett többen azt is hangoztatták, hogy igazából nem ők az alperesek, ezért másoknak kötelessége elvégezni az elmaradt akadálymentesítést" - mondta Hegedűs Lajos.

A szervezet elnöke pozitívumként értékelte, hogy a VIII. kerületi önkormányzat tervet készített a kifogásolt épületrészek akadálymentesítésére, amelyet majd a MEOSZ véleményez.

A Fővárosi Bíróság csütörtökön öt olyan pert tárgyalt, amelyet a MEOSZ kezdeményezett az üzemeltetőkkel szemben a középületek elmaradt akadálymentesítése miatt. Az alperesek között van gyógyszertár, önkormányzat, munkaügyi központ, bíróság, valamint egy földhivatal is. A MEOSZ által kezdeményezett polgári perek célja elsősorban a figyelem felkeltése, emellett azt szeretnék elérni, hogy az érintett középületeket az üzemeltetők mielőbb tegyék akadálymentessé.