Vilma
-8 °C
3 °C

A kémügy kiszivárogtatóját keresi a nemzetbiztonsági kabinet

Népszabadság
2005.10.01. 09:17
Titkos rendkívüli ülést tartott pénteken a kormány nemzetbiztonsági kabinetje. A szűk körű tanácskozást Gyurcsány Ferenc hívta össze. Erre miniszterelnöki kinevezése óta nem volt példa. Batiz András kormányszóvivő kérdésre annyit árult el, hogy "egy fontos nemzetbiztonsági kérdésről volt szó".

A Népszabadság értesülése szerint a téma az a jelentés volt, amelyet Tóth András nemzetbiztonságért felelős államtitkár készített a kormányfőnek az úgynevezett "kémügyben". A kormány hivatalosan eddig nem foglalkozott az üggyel, a jelentés elkészítésére vonatkozó megrendelés a kormányfő részéről rutinutasításnak tűnt. A napilap úgy tudja, hogy a jelentés főként azzal foglalkozik, hogyan szivároghattak ki külföldi és hazai lapokba magyar államtitkok, a nemzetbiztonsági szolgálatok titkos iratai.

Az idén májusban, a nemzetbiztonsági bizottságban, a titkosszolgálatok főigazgatóinak meghallgatásán egyes ellenzéki képviselők olyan kérdéseket tettek fel, amelyek alapján feltételezhető, hogy ismerték az államtitoknak minősülő történetet.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Év végi utazás

Ajándékozzon utazást, töltse a karácsonyt és a szilvesztert külföldön!