Liberális hetet szervez az SZDSZ

MTI
2005.10.04. 16:45

Liberális hét elnevezéssel kulturális és politikai programsorozatot szervez az SZDSZ a fővárosban és 94 vidéki településen október 10-16. között - jelentette be a Szabad Demokraták Szövetségének elnöke.

Kuncze Gábor elmondta: a jövő heti programhelyszíneken szórólapokat osztanak, amelyeken arra kérik a választókat, hogy a felsorolt lehetőségek közül válasszák ki, mely programok képviselete esetén támogatják majd szavazatukkal az SZDSZ-t. A kérdőíveket összesítik, és a véleményeket beépítik a párt politikájába. "Nem gondoljuk azt egy őszinte dolognak, amit a konzervatívok csinálnak, hogy úgy csinálnak, mintha nem lenne programjuk, vagy akár nem lennének elveik, hanem másoknak kell ezt helyettük kitalálni" - mondta Kuncze Gábor. Az SZDSZ-nek világos elvei, értékrendje van, ezért nem ezeket akarják a szavazókkal tisztázni, hanem a konkrét cselekvésre keresnek javaslatokat és támogatást - hangoztatta.

A párt elnöke közölte: a Liberális hét mintegy 20-25 millió forintba került. A programok között szerepelnek filmvetítések, beszélgetések, koncertek a Megasztár döntőseivel. Az SZDSZ politikusnői és politikusfeleségei egy liberális otthon házimunkáiba avatják be az érdeklődőket, Vágó István pedig vetélkedőt tart Magyar Bálinttal közösen Legyen Ön is jó tanuló! címmel.